куќарка новости Дрвокрадците сечат, несовесни службеници помагаат
Дрвокрадците сечат, несовесни службеници помагаат Print E-mail
Written by OzOnAIR   
четврток, 17 декември 2009 21:06

Вработени во „Македонски шуми“ се длабоко вмешани во криминалот, а за тоа сведочат многубројните дисциплински постапки и отказните решенија

Атаката на дрвокрадците на македонските шуми и пустошот што го оставаат зад себе сé уште им создаваат главоболки на надлежните, кои од петни жили се обидуваат да им застанат на патот.Иако грејната сезона почна пред месец и половина и сите семејства треба да ги имаат обезбедено резервите со дрва, пилите на дрвокрадците сé уште се активни низ шумите.

Извор: Нова Македонија, 17.XII 2009.
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=121791034264&id=12&setIzdanie=21864

 
Од сега, па натаму во Документите можете да ја погледнете дигиталната верзија на Списанието на Јавното претпријатие за стопанисување со шуми „Македонски шуми“ - Наши шуми.

поддршка

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner