куќарка
Секира - портал за шумите и шумарството
FOREST POLICY AND ECONOMICS IN SUPPORT OF GOOD GOVERNANCE Print E-mail
Written by Fidanka   
петок, 13 февруари 2009 08:45

International workshopApril 3rd and 4th, 2009Dubrovnik, Croatia Organisers European Forest Institute (in the framework of the FOPER-project)Forest Research Institute Jastrebarsko, Croatia

LAST_UPDATED2
Read more...
 
Анализа на приватното шумарство во Македонија и неговата улога во процесот на Националната стратегија за шумарството Print E-mail
Written by Rantasa   
четврток, 05 февруари 2009 10:30

Излезе од печат ’status quo’ анализата на Македонското приватно шумарство, односно „Анализа на приватното шумарство во Македонија и неговата улога во процесот на Националната стратегија за шумарството.“ Студијата е подготвена во рамките на проектот на Конфедерацијата на приватни сопственици на шуми на Европа, а финансирана од страна на Програмата за шуми на Светската Банка.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
Recruitment announcement of FOPERII PC and PO Print E-mail
Written by Fidanka   
петок, 30 јануари 2009 14:58
EFI is seeking
1) PROJECT COORDINATOR
2) PROJECT OFFICER
LAST_UPDATED2
Read more...
 
Дата база за индикатори за одржливо стопанисување Print E-mail
Written by Rantasa   
вторник, 20 јануари 2009 09:44
UNECE/FAO Секцијата за дрво и шумарство ја лансираше новата интерактивна дата база за индикатори за одржливо стопанисување со пумите во Европа.
LAST_UPDATED2
Read more...
 
Милион нови дрвја на Водно во наредните години Print E-mail
Written by Rantasa   
вторник, 13 јануари 2009 14:22

Градските власти планираат да пошумат 454 хектари површина во заштитената зона на Водно во наредниве десет години, со што степенот на нејзината пошуменост треба да се зголеми на 70 отсто. Ова се предвидува со планот за одгледување и за заштита на парк-шумата што го изгласа советот на градот.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
«StartPrev1234567NextEnd»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Од сега, па натаму во Документите можете да ја погледнете дигиталната верзија на Списанието на Јавното претпријатие за стопанисување со шуми „Македонски шуми“ - Наши шуми.

поддршка

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner