куќарка
Секира - портал за шумите и шумарството
KONSALTING MAKEDONIJA: POTSETNIK: KRAJNI ROKOVI ZA GRANTOVI Print E-mail
Written by OzOnAIR   
среда, 24 јуни 2009 15:03
Почитувани,

Консалтинг Македонија (КМ) ве потсетува за за следните крајни рокови за доставување на проекти:

1. 3 јули 2009, краен рок за програмата:
Support to Partnership Actions
“Fight against Corruption, Organised Crime and Trafficking” со грантови во висина до 200.000 евра

2. 7 јули 2009, краен рок за програмата:
Support to Partnership Actions
"Environment, Energy Efficiency, and Health and Safety at Work" со грантови во висина до 300.000 евра
 
Подетална информација за овие можности, како и линк да официјалната веб страница на овие програми можете да најдете на нашиот сајт www.consulting-macedonia.com
КМ нуди техничка помош при изработка на сите видови на проекти и нуди генерална менаџмент поддршка поврзана со  меѓународната соработка.
срдечно,
КМ
+389 2 310 3673
+389 75 285 335 моб.
www.consulting-macedonia.com

Забелешка:
КМ е приватна консултантска компанија и не настапува во својство на застапник/претставник на ниту една од програмите за кои нуди информации.

LAST_UPDATED2
 
Green Week 2009: Climate change – act and adapt Print E-mail
Written by Fidanka   
вторник, 23 јуни 2009 07:15

With a new international climate agreement due to be finalised at the Copenhagen conference in December, climate change is the natural focus for the European Commission's Green Week 2009 conference taking place from 23 to 26 June at the Charlemagne Building in Brussels. Under the slogan 'act and adapt', Green Week, the biggest annual conference devoted to European environment policy, will examine the multi-faceted challenges of reducing EU and global greenhouse gas emissions and of adapting to the climate change that is already under way. Eight of the sessions will also try to come up with a realistic vision of how a low-carbon world in 2050 would look. Over 4,000 participants from Europe and beyond are expected at the three-day event. Commission President José Manuel Barroso will give the keynote speech at the closing session on 26 June, which will look ahead at prospects for the Copenhagen agreement.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
Предизвици: шумарството и руралниот развој Print E-mail
Written by OzOnAIR   
петок, 19 јуни 2009 10:36

ИЗВЕШТАЈ од десетгодишнината на Здружението на студенти на Шумарски факултет - ДРЕН и организираната дебата со наслов „Предизвици: шумарството и руралниот развој“ одржана на 30 април 2009 година на Шумарскиот факултет во Скопје.

Овој извештај е подготвен како редовна архивска задача на Здружението на студенти на Шумарски факултет ДРЕН од Скопје, но и за да го прикажеме целосното остварување на јавната расправа „Предизвици: шумарството и руралниот развој“ на Холандската развојна организација СНВ, кон која изразуваме голема благодарност за искрената поддршка што ни ја пружија членовите на организацијата.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
10 години ДРЕН Print E-mail
Written by OzOnAIR   
среда, 22 април 2009 17:43

Оваа година здружението на студенти на Шумарски факултет Дрен од Скопје ќе ја одбележи десетгодишнината од своето основање со презентации и дискусија на темата „Предизвици: шумарството и руралниот развој“.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
Протест на приватните сопственици на шуми за предлог Закон за шуми Print E-mail
Written by Rantasa   
петок, 06 мартин 2009 19:27

Приватните сопственици на шуми и се обраќаат на јавноста:

Наоѓајќи се во безизлезна, беспомошна и понижувачка состојба,  ние сопствениците на приватни шуми од Националната Асоцијација на Сопственици на Приватни Шуми, принудени сме и на Вас да Ви се обратиме со надеж дека на некој начин ќе ни помогнете.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
«StartPrev1234567NextEnd»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Можете да пишете коментар на текстот. За тоа потребно е да се регистрирате во прозорчето за регистрација.

поддршка

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner